КАК ДА ИЗБЕРЕМ ПОДХОДЯЩ ЛАМИНИРАН ПАРКЕТ

Заповядайте
в електронния
магазин
 

Светлите подове създават усещането за простор и правят стаята да изглежда по-голяма. Светлината се отразява, помещението е по-светло, спокойно и чисто. Необходимо е да се обърне внимание на факта, че прекалено бялата стая може да изглежда студена и „стерилна”. Чрез използването на топли тонове, мебели с контрастиращи цветове или живописни аксесоари може да се придаде хармонична атмосфера в помещението.

Тъмните подове притежават много силно въздействие и доминират в помещението. В комбинация със светли стени и акцентиращи аксесоари може да се постигне хармонична атмосфера. Трябва да се вземе предвид, че тъмните цветове поглъщат светлината – ако една стая е декорирана предимно в тъмни тонове, атмосферата в нея може да бъде мрачна и подтискаща.

Самият дизайн на ламинирания паркет също влияе на атмосферата в помещението. Дизайн с по-състарен дървесен ефект, където се имитира сърцевината на дървото със специфичните кръгове и чворове, придава на стаята живост и жизнерадостна атмосфера.

Съвети:
Тесни помещения могат да бъдат оптично разширени, чрез монтирането на тъмен под, като същевременно стените и тавана се боядисат в светли тонове.

Ако искате дадено високо помещение да изглежда по-ниско, може да постигнете това с моделирането на тъмен под, светли стени и таван по-тъмен от стените.

При широко и късо помещение се препоръчва пода, тавана и срещуположната стена да се боядисат в светли цветове. След като останалите стени се боядисат в по-тъмни нюанси, помещението ще изглежда по-тясно и дълбоко.

Дълги/дълбоки помещения – могат оптично да се скъсят, като се проектират пода/тавана/стените в светли тонове с изключение на далечната (срещуположна) стена, която трябва да е тъмна.

Первазите също могат да променят атмосферата в стаята. Ако перваза е в тон идентичен с пода, помещението ще изглежда по-голямо. Ако перваза е в тон със стените, зоната на пода ще изглежда по-малка. Перваза може умишлено да се използва като средство за разделяне на пода и стените, като това се постига чрез подбирането на перваз различен от пода.

Полезни съвети